WK 2010 inhakers – Failers & Winners

Sportevenementen zijn koren op de molen van grote merken. Waar inhakers rondom de Olympische Spelen veelal rondom het evenement zelf zich afspelen (zomer of winter thema’s) en de Paralympische Spelen totaal genegeerd werden door de grote merken, lijkt geen enkel merk het WK te willen missen. Van supermarkten, tankstations tot multinationals. Van give-aways en hyvertising tot aan toeters. Iedereen haakt in voor Oranje (of vooral voor zichzelf).

Sommige zijn briljant, andere acties doen pijn aan de ogen. Aangezien WK2010 een recordaantal inhakers teweeg gaat brengen, wil Pop the Campaign iets meer orde creëren tussen alle inzendingen. Een ‘failers & winners – top10 en flop10 van het WK10’ is het gevolg. De criteria hiervoor zijn:

  • Originaliteit – is het een voortborduursel op eerder succes of juist een kopie. Of is zoiets nog nooit vertoond in Nederland?
  • (Social) bereik/Virale Factor: Hoe wordt over de actie gesproken? Is het viraal of bloed het dood?
  • Uitwerking/Creatie: Inspireert het alleen al door de creatie? Of is het in een aantal uur in elkaar geknutseld?

Failers – De flop 9 van WK10

9. Heineken Pletterpet – Heineken – Giveaway

Originaliteit:  Voortborduursel op de eerdere hoofddeksels, afhankelijk van het land waar het toernooi gehouden wordt. Niet bijzonder origineel dus. Iedereen heeft de vorige petten en hoeden nog op zolder liggen.

Viraal element: Tijdens het lanceren vanmiddag op 20 mei, stond hij op elk blog. Logisch, want alles dat van Heineken afkomstig is, gaat viraal. Maar de vraag is of deze niet te langdradig en te moeilijk is. Het heeft namelijk een heel verhaal nodig om uit te leggen wat precies een Pletterpet is.

Creatie: De commercial (en daarmee online video) zit prachtig in elkaar. Verder is de doorvertaling naar het land wel creatief, maar wellicht te moeilijk. En bierflesjes in een stadion?

8. Dirk van der Broek – Handjes – Supermarktspaaractie

Origineel: Handjes, figuren uit een serie van het Disney XD (digitale) kanaal zijn te sparen bij Dirk, Bas en Digros. Net als alle supermarkten, richt Dirk zich op de kinderen. Het sparen van knuffels is bijna een gewoonte geworden en Dirk hoopt met Handjes de strijd te winnen.

Viraal effect: De verspreiding online is nog verbazingwekkend goed. Er zijn zelfs mensen die Handjes aanbieden op Marktplaats. Maar het algemene sentiment is niet altijd even positief. Zo zouden de Handjes lijken op ‘een balzak’ en vindt men het feit dat Jeroen van Koningsbrugge het heeft ingesproken ook niet bijzonder sterk.

Creatie: Kort gezegd: het is VOETBAL! Waarom dan Handjes?

7. Total Hempies – Total – Giveaways


Originaliteit: Benzinepomp en benzinemerk Total geeft Hempies weg tijdens het WK. Na het tanken, kun je sparen met de Total Power Points (dat over deze naam overigens nog niemand iets heeft geschreven is uberhaupt een wonder) of kopen voor 9,95  voor deze oranje t-shirts. Op deze oranje t-shirts (Hempies in het Zuid-Afrikaans) staan typische Zuid-Afrikaanse leuzen. Aangezien deze shirts (met exact dezelfde soort kreten) bij elke Kwantum, Leen Bakker of Xenos te verkrijgen zijn, zijn de Hempies niet bijzonder originaliteit.

Virale kracht: Online worden de shirts niet besproken (niet op Twitter, Hyves, Facebook). Alleen Radio Veronica maakt bericht ervan, als radiostation dat autosport en autonieuws hoog in het vaandel heeft staan is dat ook de verwachting. De virale kracht van de shirts an sich (en het gebrek aan originaliteit) is daarnaast ook geen reden tot mond-tot-mond reclame.

Creatie: De Hempies en alle communicatie eromheen maken niet enthousiast. Wanneer de shirts een dermate prachtig design hadden of juist een Gamma-achtige woordgrap, zijn ze het dragen waard.

6. Mora officiele WK Ballen – Mora – Voedsel

Originaliteit: Oranje producten zijn er in verschillende soorten en maten. Maar etenswaren springen er qua originaliteit wel uit. Over het algemeen zijn het namelijk kledingstukken, knuffels of aankleding voor het huis in deze lijst. Natuurlijk is oer-hollands en tevens sterk merk Mora erbij met de officiële WK ballen. ‘DE’ vette hap voor aankomende zomer. Maar Mora producten zitten toch altijd in een oranje verpakking? En is dit niet gewoon een gehaktbal die een herpositionering heeft ondergaan?

Virale kracht: De voetballende broers van der Kerkhof spelen de hoofdrol in deze commercial (die ook als online mechanisme dient). De video mist inhoud, humor en relevantie om een viraal effect teweeg te brengen. Online spreekt men niet over de WK ballen van Mora, dus de virale kracht is er niet.

Creatie: De WK ballen zijn op zichzelf goed gevonden door een ‘ballenmerk’. Maar de creatie en campagne eromheen zorgen niet voor een hongerig gevoel. Ook niet om 13:30 uur, wanneer het Nederlands Elftal haar eerste twee wedstrijden speelt.

5. Reuzeleus – PepsiCo & Vrumona – Giveaway

Originaliteit: Een aantal grote merken van PepsiCo en Vrumona bundelen de krachten. En bij deze kop, zou je denken dat er een enorme campagne of Oranje inhaker aankomt. Het tegendeel is waar. De letterlijke ingredienten (cola en chips) voor een geslaagde middagpot voetbal, hebben samen namelijk de Reuzeleus (‘Aaaanvallluuhhhh’) als Oranje inhaker op de markt gebracht. Een Reuzeleus als sticker. Persbericht: ‘De stickers zijn gemakkelijk te verwijderen en geschikt voor gebruik thuis, in de auto of in het café. Er zijn 15 verschillende ReuzeLeuzen. Meerdere stickers op de ramen geven een huis een echte vrolijke supportersuitstraling. Een goed steuntje in de rug van de twaalfde man aan het thuisfront voor onze toppers.’ Qua originaliteit vallen deze merken nogal tegen.

Virale kracht: Stel, heel Nederland plat de stickers op de ramen. Het is net een zomerse kerstparade. Hollandse kreten overal. Dan zou je een viraal effect hebben. Wanneer je nu de enige in de straat bent met een dergelijke sticker, hoop je toch echt dat je buurman er snel een opplakt. Online wordt er alleen maar negatief over de sticker gesproken. Wel virale kracht, maar niet de goede variant.

Creatie: Een sticker.

4. Etos Oranjecollectie – Etos – Mode

Originaliteit: Etos, oerdrogist uit Nederland, haakt in tijdens het WK. Vrouwen krijgen sowieso meer aandacht tijdens dit WK (zie ook verder in deze lijst), dus wat dat betreft is het erg slim om in te haken. En wanneer je aan Etos denkt, dan denk je aan…. Precies, een kledingcollectie. Althans, dat heeft het merk op de markt gebracht. Een vergezochte inhaker, want waar zijn de echte Etos producten? Waarom brengt juist Etos niet DE ‘WK rouge / lippenstift / shampoo om die oranje spuitverf uit je haar te halen’ of iets dergelijks. Waarom een totaal nieuwe productcategorie?

Virale kracht: Op twitter, Hyves en Facebook is niets te vinden, behalve het persbericht van Etos. De vrouwen lopen nog niet echt warm voor de collectie van modewarenhuis Etos.

Creatie: Etos gokt niet op een enorme online/radio/print of tv-campagne, maar zorgt ervoor dat het persbericht bij de nodige blogs terechtkomen. Hierdoor is de collectie nog niet heel bekend. De collectie an sich mag zich spiegelen met andere, op vrouwen getargette producten die in deze lijst staan.

3. Super de Boer Bungels (online & offline) – Super de Boer – Supermarkt spaaractie

Originaliteit: Oooooooranje! De nieuwe jingle van de nieuwe ‘Bungles-campagne’ blijft, net als de speeltjes zelf, wel hangen. Om de Bungels, vorig jaar een rage onder basisschoolleerlingen, extra onder de aandacht te brengen heeft Super de Boer een megaoffensief opgestart om op te vallen tussen al het supermarktgeweld tijdens het WK. Naast primetime tv en radio-commercials, heeft ARA (reclamebureau van Super de Boer) ditmaal ook de Hyvertising ingezet. De Bungels zijn niet echt origineel. Het zijn immers dezelfde (en een paar nieuwe) sleutelhangbeestjes met een oranje shirt. De vraag is of het succes van vorig jaar voldoende is de inhakeroorlog te winnen. De (online) campagne is, met een hooghoudspel op Hyves al even origineel.

Virale kracht: Het wordt een enorme uitdaging om de schoolpleinhype van vorig jaar te evenaren. Zeker wanneer s’lands grootste supermarktketen losgaat met hun ‘Beesies’. De virale kracht van de Bungels zelf, is mager. De online virale kracht nog minder. De WK gadget wordt op Twitter erg negatief ontvangen. Van ‘lelijk’ tot ‘slechtste gadget aller tijden.’

Creatie: Waar de Bungels niet de originaliteitsprijs winnen. Waar de Hyves gadget als ‘slechtste gadget aller tijden’ wordt bestempeld. Daar is ook de creatie niet best. Als je enorm veel budget aan media geeft. Wanneer je primetime op TV bent. Dan kun je toch wel iets meer budget vrijmaken om je doelgroep (die toch echt op Hyves zit), een iets betere gadget voor te schotelen.

2. Blokker Brulshirt en Bongostampers – Blokker – Mode

Originaliteit: Het brulshirt is sooooo 2008. En aangezien het toen goed gewerkt heeft, kan het nog wel een keer werken. Althans, volgens Blokker. Maar iedereen die het Brulshirt toen aantrok, heeft hem toch zeker nog in de kast liggen? Waarom dan nogmaals uitbrengen? Maar voor de vrouw heeft Blokker wel iets gevonden, waardoor de Brulshirt-dragende man, nu ook een passend plaatje kan maken, met zijn vrouw en haar Bongostampers. Een soort rieten beenwarmers, ‘net als in Afrika’.

Virale kracht: Er wordt online met cynisme gesproken over het Brulshirt. En dat is nog erger dan dat er negatief gesproken wordt. Het product en bijbehorende advertenties hebben brengen geen viraal effect teweeg. Tenzij er, tijdens Nederland – Denemarken, steden vol vrouwen staan met Bongostampers.

Creatie: Het Brulshirt was in 2008 redelijk succesvol onder de ‘Blokker-doelgroep’. Blokker probeert het succes te herhalen, maar tot nog toe met weinig succes. De Bongostampers voor de vrouw missen de elegantie, de humor en zelfs de draagbaarheid, zodat vrouwen ze daadwerkelijk gaan dragen.

1. AD Plopmuts – AD

Originaliteit: De FAIL van het WK (tot nog toe) is de Plopmuts van het AD. Een Belgisch erfstuk inzetten om het Nederlands Elftal te sponsoren. Is dit een vorm van originele genialiteit? Of is het de grote Studio 100, die altijd de commerciële acties van het AD vullen, die graag aanwezigheid wilde hebben tijdens het WK? Het zorgt in ieder geval voor gespreksstof bij het koffiezetapparaat.

Virale kracht: 2/3e van de 100+ tweets zijn negatief over de Plopmuts en daarmee het WK product met het meest negatieve sentiment. De virale kracht is daarmee enorm. Maar enorm negatief helaas.

Creatie: Dat Kabouter Plop een held is onder kinderen (2-8 jaar) is duidelijk. Maar deze campagne zet toch echt in op oudere lezers en kijkers. Welke 6 jarige kent Hans van Breukelen (en weet ook wat het ‘vingetje onder het oog’ betekent)? Bar weinig volwassen mannen tooien zich met de Kabouter Plop muts. En daarmee laat het AD, toch eigenaar van Sportwereld, een enorme inhaakkans liggen.

Winners – Top10 van WK10

10. Bondscoat – Expert – Mode

Originaliteit: Expert, winkel voor electronica en witgoed, haakt in tijdens het WK door te spelen met de eigen merknaam. Een leuke wijze en doorvertaling is het gevolg. Want, bij aankoop van een product bij Expert, ontvangt men de Bondscoat. Een trenchcoat voor jong en oud, want bondscoaches zijn experts. Zeer origineel en erg passend bij het merk.

Virale kracht: De virale kracht is er bijna niet. Weinig twitteraars of hyvers schrijven over de Bondscoat. Logisch, want zo vaak koop je geen producten bij Expert. Hoewel het WK zich wel leent voor een nieuwe televisie, volgens een andere electronicazaak.

Creatie: Met weinig aandacht heeft Expert toch voor een leuke en passende creatie gezorgd. En met 16 miljoen bondscoaches, moeten zij voldoende kledij op voorraad hebben.

9. Coca Cola Juichen – Coca cola – online actie

Originaliteit: WK boegbeeld van Kameroen, Roger Millah, speelt de grote hoofdrol in deze international megacampagne van Coca Cola. Het juichen na een doelpunt staat centraal in deze TV en online campagne. Waar ‘happiness’ centraal staat bij het merk, is het claimen van juichen erg passend. Daarnaast is de online doorvertaling op YouTube succesvol en leuk. Men wordt aldaar uitgedaagd om hun eigen ‘juich’ op te nemen en in te sturen.

Virale kracht: Met het grootste budget uit deze lijst is het logisch dat de virale kracht groot is. Dagelijks is de commercial op TV en wereldwijd uploaden mensen hun video op het YouTube kanaal. Er wordt alleen niet bijzonder veel gesproken over de actie online.

Creatie: De campagne past bij het merk Coca Cola en ook bij het continent en het WK. Het is alleen zo jammer, dat de voorbeelden die gegeven worden (van het juichen na een doelpunt), alles behalve realistisch zijn. Alleen de ‘babydrager’ is uitgevoerd (Bebeto – WK 1994), maar de rest is bedacht door het reclamebureau. En blijkbaar hebben die weinig voetbalwedstrijden (of goals) gezien.

8. Telegraaf voor Oranje – De telegraaf – campagne

Originaliteit: Met ‘Wat doe jij voor Oranje?’ heeft de Telegraaf (mediapartner van KNVB) de inhaker ingezet om meer WK-abonnementen te verkopen. Een logische doorvertaling van het huidige ‘Nederland leest Telegraaf’. Waar de advertenties veel meer op het huidige Telegraaf zitten, zit de commercial veel meer op het echte Oranje gevoel. De commercial is daarom veel origineler dan de advertenties. Waarom is dit eigenlijk niet in een lijn?

Virale kracht: De commercial online wordt slecht bekeken. Slechts een paar honderd mensen hebben de moeite genomen om de , toch wel grappige, commercial te aanschouwen op YouTube. Het online sentiment is daarentegen wel positief. Men staat positief tegen de campagne, terwijl de algehele tendens rondom de Telegraaf erg negatief is. Zo hebben zij 1.000 abonnees verloren sinds ‘Ruben-gate‘.

Creatie: Telegraaf zet meerdere kanalen in en kiezen (tot dusver als enige) voor het echte Oer-Hollandse saamhorigheidsgevoel. Waar de rest van de merken voor Afrikaanse invloeden kiest, blijft de Telegraaf echt Hollands. En dat lijkt een goede keuze.

7. TNT Toeoeoeoet – TNT post – Giveaway

Origineel: TNT Post was er als de kippen bij toen de Vuvuzela werd geintroduceerd. Het postbedrijf claimde direct de toeters en zette ze in voor de WK-campagne om de ‘WK-zegels’ te ondersteunen. Waar de zegels nog niet echt lijken aan te slaan, gaat de Toeter als een trein. Geen Vinexwijk is meer veilig sinds de Toeters voor jong en oud beschikbaar zijn. En daarmee lijkt de zet van TNT goedgeweest om zich aan de toeters te verbinden.

Virale kracht: Om de aanvraag van Toeters nog meer te ondersteunen, is een virale campagne opgestart door de grootste bureaus van Nederland. Waar de aanhaak en inhaakmogelijkheden eindeloos lijken en de opstap voor een enorme virale campagne genomen lijkt, is het tegendeel helaas waar. Een overgeacteerde video waarbij Tjeerd Oosterhuis de Nederlandse artiesten Brainpower, Dries Roelvink, Eboman en Ernst Daniel Smit ‘muziek’ maken met de Toeter. Na 2.30 is de video voorbij. Mede door het bereik van de betrokken bureaus stonden de video’s overal. Maar het sentiment slaat door naar negatief. Als je toch aan het toeteren bent, waarom geen Kyteman?

Creatie: De toeter is een doorslaand succes en werkt goed voor TNT. En het lijkt zo’n gimmick te worden die jarenlang op zolder bij de rest van je Oranjespullen, zoals je Brulshirt, je Trom pet en je jagershoedje komt te liggen. Een goede zet van TNT.

6. Jupiler Jup Holland Jup – Jupiler – Giveaway

Originaliteit: De tweede Belgisch-Nederlandse WK inhaker is van Jupiler. Het sympathieke belgische biermerk krijgt steeds meer voet aan wal in Nederland, getuige de sponsoring van de Jupiler League (voorheen Eerste Divisie). Als inhaker voor het WK geeft het biermerk bij elk kratje bier een shirt weg met de tekst ‘Jup Holland Jup’. Op zich niet heel bijzonder, een oranje shirt met tekst. Maar het verhaal erachter wel. Net als bij de Plopmuts, kreeg ook deze Belgische inhaker kritiek vanuit zowel België als Nederland. De Nederlanders vonden het raar dat een Belgisch merk Oranje sponsort, maar ach. Maar in België is men in opstand gekomen. Men noemt het zelfs ‘landverraad’. En een merk dat zover durft te gaan voor Oranje, dat het eigen volk boos erover is, komt in de Winners lijst te staan.

Virale kracht: Online is er bijzonder weinig (op de kritisch en boze Belgen na) te vinden over de actie. Hij is simpel. Maar op straat is er een heel ander beeld ontstaan. Jupiler heeft namelijk, als vrijwel enig merk, de inhaker gestart tijdens Koninginnedag. De shirts zijn uitgedeeld in de grote steden in Nederland, waardoor iedereen wel een ‘Jup Holland Jup’ t-shirt is tegengekomen. Erg slim om op deze wijze de mond-tot-mond reclame al op te starten tijdens een ander Nederlands feest.

Creatie: Zoals gezegd, het shirt is simpel, maar doeltreffend. Maar de buzz en steun eromheen, maken een hoop goed.

5. Bol.com Polonaise – Bol.com – online actie

Originaliteit: Bol.com haalt een Elf Yourself achtige gimmick uit met de WK Polonaise. Het merk vraagt (te beginnen vanuit de enorme mail database die zij bezitten) om aan te sluiten achter de Oranje Polonaise die loopt van Nederland naar Afrika. Terwijl je aansluit en jezelf omtovert tot Oranje Elf met oranje afro, maak je ook nog eens kans op fantastische prijzen. Een op zichzelf staande actie, die hoopt op 10.000 deelnemers en natuurlijk bedoeld is om de database verder uit te breiden. Origineel zeker, maar de eerste associatie met een polonaise is niet voetbal.

Virale kracht: Eenmaal in de polonaise kun je jouw vrienden vragen om mee te dansen met je of achteraan te sluiten. Eenzelfde soort mechanisme als het Oranjespandoek heeft toegepast. Ben je al in Kameroen, dan kun je zelfs een ansichtkaart versturen naar de ‘thuisblijvers’. Weinig mensen praten online over de polonaise, maar je komt wel vaak de doorstuurtekst op Twitter en Hyves tegen. Het mechanisme werkt dus wel. Maar heeft het echt ‘die fantastische prijzen’ nodig?

Creatie: Een online polonaise is grappig en zeker als je tussen je vrienden loopt. Het heeft nog niet echt (ondanks alle aankledingen) een WK gevoel. Maar de mechanismen werken goed en het is wel een vrolijk gezicht. Het had wellicht nog sterker gekund, wanneer de polonaise over verschillende websites was gelopen.

4. Grolsch Koelserver – Grolsch – commercial

Origineel: Bierbrouwer Grolsch poogt ieder toernooi om tegen de gevestigde orde te schoppen. In 2006 was het de Hollandhose en ook tijdens WK 2010 schopt het merk nogal tegen concurrent Heineken aan. En wel met een prachtige eigen versie van de Walk-in Fridge. Een krat bier bouwt zichzelf uit tot tribune, maar kan het bier niet koel houden. Vandaar de ‘Koelserver’, die ten aller tijden je bier ijskoud kan houden. Ideaal voor tijdens het WK. Of elk ander zomers evenement, want het product is niet direct een WK inhaker. Maar de tribune, des te meer.

Virale kracht: Wisselende reacties krijgt Grolsch over de inhaker. Van ‘mooi gemaakt’ tot ‘mooi gepikt’. Er zit dus zeker een enorme virale kracht in de inhaker, waarbij het sentiment redelijk neutraal is. Evenveel voorstanders als tegenstanders.

Creatie: De commercial en video is prachtig gemaakt en ook het product is erg handig en dit keer realistisch. Maar toch wel (laten we zeggen) goed geïnspireerd door de concurrent.

3. Dutchy Dress – Bavaria – Mode

Origineel: Geen enkel ander (mannen)biermerk richt zich deze zomer op de vrouw. Maar Bavaria wel, met de Dutchy Dress. Onderzoek van het biermerk heeft uitgewezen dat de vrouw tijdens het WK het bier aanschaft. En dan wil ze er zelf ook nog wel iets van profiteren. Bavaria vult dat in met de Dutchy Dress, een oranje jurk getoond als een waar Haute Couture artikel, rechtstreeks afkomstig van de catwalks van Milaan of Parijs. Maar dan bij een krat bier.

Virale kracht: De Dutchy Dress en daarmee het biermerk heeft enorm veel positieve PR ontvangen met de presentatie van het kledingstuk. Ook de online conversaties zijn zeer positief gestemd.

Creatie: De grote verrassing tussen alle spaaracties en knuffelbeertjes. Een ware musthave voor de vrouw. Ook al vond een Popthecampaign redactielid het lijken op een ‘jute zak’.

2. Heineken – Die Antwort auf den Heineken Pletterpet

Origineel: Heineken staat tweemaal in de lijst en ditmaal hoog aan de ‘Winners’-kant. Waar de Pletterpet niet bijzonder origineel was, is het Duitse antwoord dat zeer zeker. Heineken speelt met de eeuwenoude rivaliteit tussen Duitsland en Nederland en toont een klagende bondsman van de Duitsers. Hij klaagt over alle petten van de afgelopen jaren en heeft de oplossing voor de overlast: Gehorschutz Stopsel. Ofwel oordopjes. Hilarisch en briljant.

Virale kracht: De virale kracht van deze inhaker is enorm. Louter positieve reacties, die de Pletterpet reacties overstijgen.

Creatie: De persconferentie van de video en ook de timing is erg goed. Natuurlijk is het (bijna) altijd raak wanneer Duitsers belachelijk worden gemaakt. Helemaal vlak voor het WK.

1. Jillz loves football – Jillz – online actie

Origineel: De WINNER van de inhakers is er een zonder Oranje shirts. Zonder Zuid-Afrikaanse teksten. Zonder knuffelbeertjes (hoewel..) en zonder het woord WK. De absolute Winner is Jillz loves football. Een initiatief opgestart door vrouwen van het sparkling cider drankje, rondom een petitie. Met deze petitie vragen de vrouwen aan de FIFA of de regel aangepast mag worden, dat de voetballers weer hun shirt uit mogen trekken na een doelpunt. Waar de vorige Jillz uitingen nog ietwat zoetsappig waren, is deze in de roos. Vrouwen steunen het en mannen kunnen erom lachen.

Virale kracht: De verschillende versies van de video’s op YouTube zijn meer dan 150.000 maal bekeken. Ook de reacties zijn louter lovend en de Hyvesgadget en pagina lopen storm.

Creatie: Ondanks het gemis aan Oranje attributen is de campagne sterk uitgevoerd en inspireert de inhaker op een heel ander vlak. Je hoeft niet het WK te noemen, om een WK inhaker te hebben.

Bij het opstellen van de lijst zijn een aantal acties niet meegenomen. De Beesies van Albert Heijn zijn nog niet uitgekomen, supermarkt spaaracties van Plus, Coop’s en Spar zijn redelijk overeenkomstig met die van Dirk en te beperkt in alle categorieën. En het Oranjespandoek is niet opgenomen in de lijst, aangezien de redactie hier niet objectief in kan zijn. De FamousGoals verdienen een eervolle vermelding voor de vernieuwende (QR) shirts. Tevens danken wij VerseReclame voor het bijhouden van alle Oranje acties.

Update (1): Oranjesponsor Nuon biedt het energieshirt aan. Een shirt dat oranje wordt, door je eigen energie. Te bestellen bij Nuon. Goede tip van @Krijn

Update (2): Er is nu ook een video van de Dutchy Dress (Dank voor toevoegen @Michael)

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...