The impossible signing sessions

De Antwerpse boekenbeurs wordt elk jaar groter en aspiratiever. Met maar één doel voor de liefhebbers: het scoren van gesigneerde boeken. Daarom speelt Bol.com daar in Vlaanderen op, met een stunt waar bekende schrijvers zoals Nicci French, David Baldacci en Paula Hawkins non-stop 12 dagen lang hun boeken signeren. En ook de inmiddels overleden schrijver Paul van Ostaijen signeert zijn boeken.

Van Ostaijen overleed al in 1928, maar zijn werk is nog steeds relevant. Met het gedicht ‘Boem Paukeslag’ en zijn boek ‘Music Hall’ als bekendste stukken, kan menig literatuurfan zijn teksten echt voordragen. Speciaal voor het evenement van dit jaar, werd Music Hall nogmaals uitgebracht en gesigneerd. Door een speciale robot die Van Ostaijen’s handschrift tot in de puntjes had geleerd.

Bureau DDB Brussel ontwikkelde de robot samen met het Antwerpse Beyond. De robot heeft alle handtekeningen, schrijfwijze, letters en figuren geleerd. Het kan niet alleen de verhalen schrijven, maar juist ook eigen persoonlijke berichten beschrijven.

Kevin Verelst, oprichter en art director van Beyond legt uit dat het geen gemakkelijke opgave was: “The greatest challenge was above all to imitate the writing as faithfully as possible. In the process, it was essential to completely fine-tune four important elements. Namely, the choice of pen, the angle of the writing, the pressure of the pen on the paper and the writing speed.”

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...