The Bar

Als je indruk wilt maken op je vrienden thuis kun je lekker koken, het huis sfeervol inrichten of ze iets lekkers te drinken voorschotelen. En dat laatste is nu een stuk gemakkelijker geworden. Diageo (moederbedrijf van o.a. Johnny Walker) heeft in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe Amazon Echo Show skill laten ontwikkelen door Kraftwerk Linked by Isobar: The Bar. Met deze skill kunnen consumenten hulp vragen bij het maken van cocktails met behulp van de nieuwste spraaktechnologie en mogelijkheden van de Amazon Echo Show.

Consumenten vragen aan Alexa om ‘The Bar’ te openen en krijgen vervolgens drie verschillende opties te zien. Maak een cocktail – Vertel Alexa welke cocktail je wilt maken en je krijgt een recept met stap-voor-stap instructies. Help me kiezen – Alexa suggereert een cocktail op basis van je voorkeuren, bijvoorbeeld zoet of zuur, lang of kort. Leer technieken – Alexa helpt de consument om mixtechnieken onder de knie te krijgen met praktisch advies, zoals hoe je je mojito tot in de perfectie moet shaken.

‘The Bar’ zorgt er niet alleen voor dat iedereen vanaf nu met slechts een paar woorden een professionele cocktail kan bestellen en maken. Consumenten kunnen ook ingrediënten of een cocktail toolkit naar hun Alexa-app op hun mobiel sturen en hiermee direct op Amazon kopen. Deze functie is vooralsnog alleen beschikbaar in London.

 

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...