Sheboard

Meisjes en jonge vrouwen krijgen al heel vroeg en snel te maken met gender stereotyperingen. En deze stereotypes worden door iedereen versterkt, zelfs door elektronische apparaten. Maar ook door ouders zelf, die de kracht van woorden niet voelen. Want elke keer als een vader of moeder onder Facebook foto’s dingen zet als “daddy’s little girl” versterkt dit het gevoel van deze stereotyperingen. Daarom ontwikkelde Plan Nederland, samen met Hasan & Partners en Samsung de Sheboard: een nieuw toetsenbord voor gelijkheid.

Sheboard is een toetsenbord voor je smartphone dat werkt met ‘predictive text’, de voorspellende autocorrect invulwoorden van je apps. Wanneer je dus een zin aan het tikken bent, die gaat over vrouwen of meisjes, stelt hij nu krachtige en empowerende woorden voor, in plaats van de standaard woorden. Dit geeft je de mogelijkheid om nog even na te denken over wat je gaat typen, en het zelfs nog aanpassen.

Sheboard geeft een verfrissende kijk op het relevante onderwerp van gender stereotyperingen, en voegt daad bij het woord. De app is in de app store (alleen in engels) beschikbaar.

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...