Safe & Sound

Uit onderzoek van Toyota blijkt dat 74% van alle ouders bezorgder zijn als hun kind achter het stuur zit, dan dat zij drank of drugs gebruiken. Dus wil Toyota de ouders een beetje gerust stellen, zo niet meer invloed laten uitoefenen. Want als je net je rijbewijs wil je als jongere niets anders doen dan auto rijden en met je vrienden op stap. Dat verhoogt je status. Dus vonden Toyota en Saatchi & Saatchi London een manier om die status te verlagen, met de Safe & Sound app.

Safe & Sound is een app die ouder en kind samen gebruiken. Ogenschijnlijk is het een playlistmaker voor Spotify voor de jongeren, maar in feite is het een controlemiddel voor ouders om hun kinderen in de gaten te houden. Wanneer de jongere achter het stuur gaat en zijn playlist aanzet, houdt de app de auto en de route in de gaten en blokkeert hij direct alle inkomende signalen.

Gaat de jongere te hard of raakt hij zijn telefoon aan, dan speelt de app een speciaal geselecteerde playlist van zijn ouders af. En dat kan tot beschamende situaties leiden.

 

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...