Personaliseer je Coca-Cola

Coca-Cola staat bekend om haar innovatieve online campagnes. Daarnaast staat Coca-Cola (dankzij haar eigen propositie) bekend om haar ‘feelgood’ marketing en advertising. Dit najaar tot en met Kerstmis combineert Coca-Cola Australië beide facetten. En vraagt of je zin hebt om een Coke te delen met één van je vrienden.

Nu is die vraag natuurlijk niet heel bijzonder, maar de manier waarop je het kunt delen juist wel. Coca-Cola Australië fabriceert namelijk 150 gepersonaliseerde blikjes met de 150 meest voorkomende (Australische) namen erop. Je kunt zo’n blikje bestellen via de Facebook pagina van Coca-Cola en krijgt daarbij ook nog een gepersonaliseerd nummer (welke overigens allen hilarisch zijn, dus extra viraal).

Het kan natuurlijk voorkomen dat de naam van je vriend(in) niet in de lijst staat. Daar heeft Coca-Cola ook aan gedacht, want op dezelfde Facebook pagina, kun je dan het blikje creëren of afhalen bij een van de grote winkelcentra in Australië. Daarnaast kun je een gepersonaliseerde video creeren, zoals degene die hier boven staat, met de naam en foto’s vanuit het Facebook profiel van je vriend(in).

Allen initiatieven om de campagne zo viraal en online mogelijk te houden. Coca-Cola neemt de campagne ook serieus en investeert 5 miljoen Australische dollars om het tot een viraal succes te maken. Met de kerstdagen verandert de campagne in ‘Share a coke with Santa’.

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...