Origami animatie film voor HollandseWind Certificaten®


Eneco nodigt heel Nederland uit om samen in windenergie te investeren via een laagdrempelig en duurzaam investeringsprogramma. ACHTUNG! en FHV ontwikkelden een brede introductiecampagne. Het startsein is een korte animatiefilm over HollandseWind Certificaten®, ontwikkeld door ACHTUNG! in samenwerking met Colorbleed.

Een windvlaag blaast een simpel velletje papier voort dat ontvouwt in een wereld die laat zien wat de wind voor Nederland heeft betekend. Van de molens in de polder tot de zeilschepen van de gouden eeuw, Nederland heeft veel te danken aan de altijd aanwezige wind.


Eneco gelooft dat we voor een duurzame toekomst weer kunnen vertrouwen op de kracht van onze wind. HollandseWind Certificaten® is een duurzaam investeringsprogramma met 400.000 obligaties in echte windmolens. Met deze certificaten van €25,- per stuk kan iedereen investeren in windpark De Beemden in West-Brabant. Over de investering ontvangt de eigenaar minimaal 2,5% rente en als het hard waait kan dit oplopen tot 3,5%.


Het verhaal wordt volledig verteld door 3D geanimeerde modellen van papier. Het begint met een enkel velletje waaruit 7000 individuele objecten omhoog rijzen die allemaal los van elkaar uitvouwen. Uiteindelijk vouwt de wereld weer dicht en ontstaat zo het HollandseWind Certificaat® van Eneco.


Credits:
Campagne: ACHTUNG! & FHV
Concept introductiefilm: ACHTUNG
Art Director: Daniël Sytsma
Copywriters: Jasper Jansen, Caroline Westendorp, Joep Drummen

Designer: Thuy Tran

Sr. Producer: Delia Lauret

3D Animation: Colorbleed
Sound: Audentity
Verantwoordelijk bij Eneco: Juriaan Seveke, Pijke Oostra, Jolanda Ravenek
Link making of: https://vimeo.com/99744723

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Michael

Michael is mede-oprichter van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @mkouwenhoven

You may also like...