Nano shoes voor muggen

De grootste bedreiging voor de mensheid is slechts een paar centimeter groot en zoemt s’nachts rondom je hoofd. De mug. Zeker in Aziatische landen een grote verspreider van ziektes en sterfte. En de mens kan tot nu toe nog bar weinig doen tegen de mug, zeker in de armere Aziatische achterstandswijken waar kinderen en ouderen vaak dodelijk slachtoffer zijn. Daarom bedacht BBDO Bangkok, samen met haar klanten SCG Chemicals en Institut Pastuer een manier om de strijd te veranderen, door er een strijd van te maken tussen mug & mug.

Daarom ontwikkelde BBDO Bangkok ‘The Nano Shoes for Mosquitos.’ Een speciale substantie waar muggen op afkomen, met een dodelijk ingredient toegevoegd. Deze substantie kleeft als schoentjes aan de pootjes van muggen, zodat zij het dodelijke goedje meenemen naar de broedplaatsen van muggen. Plekken waar mensen normaal gesproken niet komen.

Wanneer muggen vervolgens op die broedplaatsen aankomen, laten zij hun ‘schoentjes’ los en verspreid het dodelijke goedje zich in de broedplaats, waardoor larven niet verder meer groeien tot volwaardige muggen en alle anderen muggen ook besmet raken en uiteindelijk sterven. En zo worden muggen hun eigen vijand.

 

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...