My new home

Hoe ziet het leven van een vluchtelingenkind eruit? Wat eet je? Wat doe je de hele dag? Wie zorgt er voor je? Stap hier in het leven van Eric en krijg een indruk van zijn leven in een van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld.

Eric is een van de duizenden kinderen uit Burundi die naar Tanzania zijn gevlucht om aan het geweld in hun land  te ontsnappen. Veel van hen zijn alleen en het Nyarugusu Refugee Camp is hun nieuwe thuis. Met de My New Home kun je daar virtueel een dag doorbrengen. Wereldwijd zijn 30 miljoen kinderen op de vlucht voor geweld, oorlog en honger. Plan wil dat iedereen kan zien hoe het is om kind te zijn in een vluchtelingenkamp.

My new home is een interactief verhaal, met 360˚ foto’s en 360˚ film en geluid. Dankzij een game-achtige opzet kan je zelf navigeren door het kamp en beslissen of je de school bezoekt, of toch eerst een stuk zeep gaat ruilen voor iets eetbaars op de markt. De 360˚ ervaring is bedacht en gemaakt door Fotograaf Martin Edstrom in samenwerking met Plan. Het verhaal van Eric is gebaseerd op interviews met kinderen uit Nyarugusu Refugee Camp. Het enige wat je nodig hebt voor een virtueel bezoek aan het vluchtelingenkamp is een smart phone, tablet of computer.

 

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...