Michael Jordan simulator: the last shot

https://www.youtube.com/watch?v=ts73d6Epo-U

Air Jordan viert haar 30-jarig bestaan. Dat kun je natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Dus dacht AKQA, laten we de lat nog wat hoger leggen.

Van 12 tot en met 15 Februari vond het Jordan All-Star weekend plaats. Een weekend lang werd het jubileum van Air Jordan uitgebreid gevierd. Op twee locaties in New York konden sneakerfreaks en Jordan fans hun hart ophalen, met content, prijzen en games. En niet zomaar basketball games, wellicht wel de meest realistische wijze om in Jordan zijn schoenen te staan, letterlijk en figuurlijk in The Last Shot.

The Last Shot is een simulator van een basketballveld. Maar niet zomaar een veld, je speelt namelijk op diverse courts waar je de uitdaging krijgt om Michael Jordan’s beslissende punten te scoren. Je staat op een veld, omringt door 10 miljoen pixel-tellende schermen. Met jouw publiek, maar ook je tegenstanders. Terwijl de schotklok aftelt en je tegenstander in je gezicht zwaait is het jouw uitdaging om op Jordan’s punt te gaan staan en bijtijds te schieten.

AKQA legt hiermee de lat van brand experiences weer een stukje hoger. Zo realistisch, spannend en leuk zie je er maar weinig.

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...