Luchtmacht Base-X 2011

Base-X is de virtuele luchtmachtbasis van de Koninklijke Luchtmacht. De eerste grafisch zeer fraai uitgevoerde versie werd gelanceerd in 2008. Deze versie toonde vooral op beeldende wijze het leven van de Koninklijke Luchtmacht. Maar Base-X is vernieuwd en uitgebreid en maakt nu gebruik van verschillende technieken zoals Augmented Reality, QR-codes en online games.

Zo kunnen bezoekers op Base-X  door middel van Augmented Reality ervaren hoe het is om de helm van een Apachevlieger op te hebben. Als echte piloten kunnen ze met hoofdbewegingen door de site manoeuvreren en net als een Apachevlieger wisselen tussen ‘normaal zicht’, infrarood en night vision.

Sommige areas zijn alleen toegankelijk voor leden. Een membership is te verdienen door goed te scoren in de Bootcamp. Dit onderdeel bestaat uit twee games en is vergelijkbaar met de militaire training die Luchtmachters krijgen voor hun aanstelling. Is iemand eenmaal de Bootcamp goed doorgekomen, dan krijgt hij of zij een membership card thuisgestuurd. Met de QR-code op dit pasje kan snel worden ingelogd.

Door middel van games krijgen bezoekers van Base-X een indruk van verschillende werkzaamheden die op een basis plaatsvinden. Zo kunnen ze een F-16 besturen tijdens een training voor een luchtgevecht of, in de rol van luchtverkeersleider, een onbekend vliegtuig helpen onderscheppen.

Base-X is wederom gemaakt door ARA in samenwerking met INDG.

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...