Koop Leica op Instagram

Al 90 jaar voorziet het Duitse Leica de wereld van vernieuwende camera’s. Na het afgelopen decennium te hebben geleden onder de prijsvechtende concurrentie, is het bedrijf nu terug met een WIFI-en NFC verbonden camera, de Leica-C die de gefilterde mobiele foto al snel doet vergeten. Maar waar bereik je de juiste doelgroep voor deze camera? Juist, op Instagram.

Maar tot op heden was commercie op Instagram onmogelijk. De Braziliaanse startup Arco maakt het wel degelijk mogelijk om producten aan te schaffen via Instagram en is nu ook officieel commerciële partner van Instagram.  F/Nazca Saatchi & Saatchi, het reclamebureau van Leica in Brazilie, leerde van deze partnership en verbond alle puntjes voor de campagne.

Wanneer je de Leica C wilt aanschaffen, moet je drie stappen doorlopen. Je moet allereerst een account aanmaken op Arco. Daarna moet je Leica op Instagram volgen en vervolgens op één van de Leica C foto’s reageren met ‘Purchase’. Vervolgens  koppelt Arco je comment aan je account en kun je de camera aanschaffen.

Arco is nog niet beschikbaar in Nederland, maar met vooral mode-retailers die massaal gebruik maken van Instagram, kan commerce via Instagram in 2014 een vlucht gaan nemen.

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...