KLM lanceert online collectie Delfts blauwe huisjes

Luchtvaartmaatschappij KLM schenkt Business Class reizigers al jaren een Delfts blauwe miniatuur van een typisch Hollands huis, gevuld met Hollandse jenever. De laatste tijd zijn de Delfts blauwe huisjes felbegeerde collectors items geworden waarin een levendige ruilhandel bestaat. Ter gelegenheid van het 91e huisje ontwikkelde Tribal DDB Amsterdam een enorme straat, waarin alle huisjes naast elkaar te zien zijn. Je kunt de verschillende huisjes online bekijken, met informatie over de huisjes, video’s en de locatie ervan op Google Maps.

De huisjes staan online op een rij aan een Hollands grachtje inclusief orgel, paard en wagen, bootjes, bruggetjes en boompjes. Ook staan er abri’s tussen, van waaruit de Huisjes app voor de iPhone en Android te downloaden is, waarmee ook een persoonlijk overzicht op mobiel te verkrijgen is. De blauwwitte huisjes zelf spelen echter de hoofdrol op de site: elk huisje is aan te klikken, waarna de achtergrond van het betreffende huisje weergegeven wordt. Voor actieve verzamelaars de ideale plek om alles bij elkaar te zien.

Om goed langs de huisjes te navigeren, heeft het bureau een zeven meter lange stellage gebouwd waar alle huisjes op staan. Alle elementen zijn los gemaakt, van de huisjes tot aan de kleine bruggetjes, fietsen en zelfs een Uiver vliegtuig. De straat is binnenkort te zien in Madurodam, waarna de straat op wereldtour gaat. Knap en mooi werk.

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...