Four minute shower hits

Het is de afgelopen periode heerlijk weer geweest. Volop zon, warme temperaturen en het gevoel dat de zomer nog wel even aan blijft houden. Maar de warmte heeft ook een downside. Je moet namelijk heel goed op je watergebruik letten. Extreem de tuin sproeien wordt afgeraden, er is kans op bosbranden, maar men kan het ook dichterbij huis voorzichtiger aan doen. Door bijvoorbeeld korter te douchen. Om mensen hier bewust van te maken heeft bureau Y&R samen met WaterAid de ideale Spotify playlist ontwikkeld: de four minute shower songs.

Alle nummers in de lijst duren exact vier minuten en eindigen soms dus heel abrupt. Een perfecte reden en ‘wake up call’ om je douchebeurt ook af te breken. En aangezien het een Engels idee is, begint de lijst natuurlijk met ‘three Lions’ (It’s coming home) als support voor het Engelse voetbalteam.

Het mooie aan het idee is, dat het op 6 juli in de ochtend gepitched werd en die avond al te beluisteren was, voor de mensen die in de avond douchen. Gemiddeld doucht men namelijk 8 minuten in Engeland, wat zo’n 65 liter water per huishouden verbruikt. Dat is al snel meer dan in onderontwikkelde landen.

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...