First World Problems Store

unnamedWij klagen in Nederland al als het een graadje warmer wordt. Zogenaamde First World Problems. En dan te denken dat er ruim 22 miljoen mensen op de wereld zijn met Real World Problems die dringend behoefte hebben aan HIV medicatie maar dat niet kunnen krijgen. Dat was de aanleiding voor SUE Amsterdam om samen met het Aidsfonds de First World Problem Store op te tuigen.

In deze winkel koop je allerlei (placebo) pillen tegen typische Westerse, allerdaagse problemen. Grow Some Balls Pills of Flowery Fart Pills, voor elk is wat wils om van die luxe problemen af te komen. Natuurlijk 100% placebo maar wel 100% effectief. Elk dubbeltje dat betaald wordt, gaat direct naar het Aids Fonds Nederland en helpt mensen over de wereld met hun Real World Problem.

SUE Amsterdam ontwikkelde het concept en de offline & online campagne. Astrid Groenewegen:

“Het is best lastig om publiek te activeren voor de problematiek rond te dure hiv-medicatie en vooral ook om een donatiestroom op gang te krijgen. Onze campagne is daarom gestart vanuit gedragsontwerp: we hebben nagedacht hoe we de donatievraag konden transformeren in een koopvraag die veel makkelijker het gewenste donatiegedrag uitlokt. Daar is het idee van de First World Problem Pills uit ontstaan. Het zijn ontzettend mooi ontworpen objecten geworden met humor, die gemaakt zijn om cadeau te geven of te krijgen. Met als bonus een goed karma, want de opbrengst gaat volledig naar het zorgen voor hiv- medicatie.”

Met behulp van Dog & Pony werden complete verpakkingen gemaakt en een webshop uit de grond gestampt. Daarnaast is er vandaag ook een pop-up store geopend op de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Ontzettend slim idee van SUE Amsterdam.

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Michael

Michael is mede-oprichter van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @mkouwenhoven

You may also like...