Coins of hope

Elke dag verdwijnen er overal ter wereld nog steeds kinderen, die gewoon bij hun ouders thuis horen te zijn. Tijdens in Internationale dag van het vermiste kind wordt hier aandacht voor gevraagd.

Om hier extra aandacht voor te vragen ontwikkelde Wunderman België voor Child Focus een bijzonder initiatief dat maar liefst 2 jaar heeft geduurd om te produceren: Coins of hope. Een miljoen twee-Euro muntstukken werden speciaal voor dit initiatief gedrukt, met in plaats van de vorst van het land de foto’s van vermiste kinderen op de achterkant.

Na goedkeuring van het Ministerie van Financien en alle Euro-landen, kon het produceren beginnen. Het is nu de bedoeling dat de Euro-muntstukken zoveel mogelijk in omloop komen en geen collector’s items worden. Om dit extra kracht bij te zetten geven de Koning en Koningin van België hier een speciale persconferentie over.

De munten worden vanuit het kassasysteem van de Lidl verspreid. Je kunt er natuurlijk gewoon mee betalen, maar kijk vooral ook even goed als je aan het betalen bent, welke foto er op je muntstuk staat.

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...