Books on the underground

boou

 

Holly Belton werkt als creatief bij het Londense Leo Burnett. Elke dag reist zij met de metro naar haar werk. Aangezien de gemiddelde reistijd in de Londense metro lang is, ligt verveling op de loer. Holly, fervent lezer, bedacht toen een nieuw (non-profit) initiatief, die zij betitelde als ‘Books on the Underground‘. Hiermee creëerde zij een mobiele bibliotheek binnen de diverse metrostellen van het Londense metronetwerk.

Ze is begonnen met het ontwerpen van stickers, waarin mensen opgeroepen worden om de boeken te lezen, maar ook vooral weer terug te leggen. Elk boek heeft zijn eigen sticker, die je kunt aanvragen via haar Tumblr pagina. Vervolgens krijg je de sticker thuis, plak je hem op het boek en plaats je hem in de metro, voor iedereen om te lezen.

Books on the underground

Het initiatief vraagt geen geld voor het lenen en lezen. Het vraagt alleen enthousiasme en boeken, die jij ook kunt delen om andere mensen te vermaken. En zo verveling in metro’s tegen te gaan. Inmiddels sluiten steeds meer vrijwilligers zich aan en worden de metro’s steeds rijker gevuld. Volg de diverse boeken via het Twitteraccount.

 

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...