8 colours of fun van Smarties

In hoeveel kleuren komt creativiteit? Dat was de vraag en uitdaging die Smarties aan hun Australische reclamebureau gaf. Zij gaven aan dat creativiteit minstens acht kleuren kent. En deze acht kleuren vormen de basis voor een uniek project dat kinderen, ouders en artiesten/kunstenaars koppelt om tot een creatief hoogtepunt te komen. Smarties 8 colours of fun!

De campagne, 8 Colours of fun, speelt zich voornamelijk af op de Smarties kanalen op Facebook en YouTube. Acht artiesten (dansers, muzikanten, kunstenaars en cabaretiers) zijn gevraagd om te participeren en hun creativiteit te delen met kinderen. De kinderen zijn aan hun kant weer uitgedaagd om zich te laten inspireren door een van de kleuren. Tezamen ontstaat een creatieve brainstorm, met een verrassende uitkomst. Het bovenstaande voorbeeld toont Jonathan die zich volledig laat inspireren door de kleur blauw. Zijn tegenspeler, muzikant, componeert vanuit de brainstorm een nummer.

De ouders worden via de Facebook pagina betrokken. Hier kunnen zij een PDF downloaden, met tips en input om hun eigen creatieve sessie met de kinderen te houden. Een kleurrijke campagne van Smarties.

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...