110 Stories Twin towers augmented app

Tien jaar geleden, op 11 september 2001 werd Amerika door terroristen aangevallen. Het gevolg was dat de Twin Towers totaal verwoest werden. Een litteken voor de Amerikaanse bevolking en een herinnering voor de gehele wereld. Aangezien velen nog steeds 9/11 als de dag van gisteren herinneren en er nog vele verhalen te vertellen zijn, is Brian August nu met een idee gekomen voor een App om al deze verhalen te omvatten. 110 Stories.

De app (vernoemd naar de trappen in de Twin Towers) biedt via Augmented Reality de mogelijkheid om de Twin Towers weer te zien, wanneer je in de buurt bent van de locatie. Vanaf dat punt is het mogelijk om binnen de omlijsting van de torens jouw herinnering, verhaal, aantekening of roep te geven.

De website 110stories.com (nu nog niet live) biedt via een geografische kaart de mogelijkheid om online al deze verhalen van mensen te bekeken en te lezen. De website en de app zijn nog maar het begin van het initiatief. August is van plan om door heel New York ook 110 banken te plaatsen, waarvandaan men voorheen de torens kon zien. Om uit te rusten en met weemoed terug te denken aan vroeger.

Een mooi initiatief, dat momenteel nog niet ontwikkeld is. Op Kickstarter heeft het $25.000,- nodig om ontwikkeld te worden. Vind je het mooi? Steun het dan. Het heeft nog minder dan $2.000,- nodig.

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...