Snelweg sprookjes

Waar kinderen vroeger tijdens autoritjes naar buiten staarden en aan
het dagdromen waren, wint het digitale scherm het vandaag vaak op de achterbank van Nederlandse gezinnen. Sterker nog, het schermgebruik onder jongeren is toegenomen, ze kijken eerder naar een beeldscherm dan naar buiten . Volgens filosoof Joke Hermsen is dat een directe aanslag op onze creativiteit. Om hier een alternatief voor te bieden introduceert Volkswagen de Snelweg Sprookjes app. Een app vol met interactieve luisterverhalen, geschreven door prijswinnende kinderboekenschrijvers, die kinderen nieuwsgierig maakt om naar buiten te kijken tijdens het rijden.

De app is speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijdscategorie 4-11 jaar oud, en kan door iedereen gratis gedownload worden. De app maakt gebruik van een eigen ontwikkelde story-engine, die keer-op-keer een uniek sprookje vormt aan de hand van de locatie van de gebruiker. Om de sprookjes te laten inspelen op de omgeving, zijn elementen zoals tunnels, watertorens, borden, viaducten en molens, van alle Nederlandse snelwegen in kaart gebracht.

Snelweg Sprookjes bestaat uit vier interactieve verhalen, geschreven door o.a. bekroonde schrijvers: Daan Remmerts de Vries, bekroond met een Gouden en meerdere Zilveren Griffels voor zijn kinderboeken en schrijfster Joke van Leeuwen, bekend van de verfilmde boek ‘Iep!’ en ‘Toen ik’, bekroond met meerdere prijzen zoals Zilveren en Gouden Griffel. Ook is er een verhaal ontwikkeld naar een idee van Babette en Herman van Veen, laatst genoemde is ook de stem van karakter OP in het verhaal ‘De Waarschuwertjes’.

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...