Red Cross Enter The Room

We weten allemaal hoe verschrikkelijk oorlog is en in het bijzonder voor kinderen. Het laat littekens achter die nooit meer verdwijnen. Toch blijft relatief ‘ver van ons bed’ en daar kan je alleen maar dankbaar voor zijn. Om het leed dichterbij te brengen en tastbaar te maken heeft het Rode Kruis (Red Cross) een app gelanceerd waarin oorlog ontzettend dichtbij komt.

Met ‘Enter the Room’ lanceert één van de grootste goede doelen organisaties ter wereld een VR/AR app waarin een kinderkamer centraal staat. Door een deur in te lopen, waant de kijker zich even in een normale kinderkamer, maar al snel slaat het noodlot toe. Met de komst van oorlog pakken donkere wolken zich samen en worden alle negatieve dingen die een oorlog met zich meebrengt zichtbaar in de kamer. Confronterend en verontrustend.

Het gebruik van de deur is simpel maar zeer effectief. Waar veel apps toch een soort semi realiteit proberen te benaderen, is deze oplossing zeer te prijzen. Binnen drie stappen ben je, bewust, in een andere ruimte.

Het doel van de app is awareness om uiteindelijk mensen zover te krijgen om te doneren aan het Rode Kruis. De app is beschikbaar vanaf iPhone 6s of hoger in de appstore. De app is verzonnen door Nedd.

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Michael

Michael is mede-oprichter van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @mkouwenhoven

You may also like...