KPN Safe lock

Je mobiele telefoon gebruiken en deelnemen aan het verkeer kan voor levensgevaarlijke situaties leiden. In de auto, maar ook op de fiets. Bij kinderen is zelfs 1 op de 5 ongelukken veroorzaakt door mobiele telefoongebruik. Daarom wil KPN nu verantwoordelijkheid nemen en kinderen (en hun ouders) bewust maken van dit gedrag en zo deze ongelukken terug dringen. Maar het stopt niet met voorlichting, de telecomprovider doet ook daadwerkelijk iets. Het lanceert samen met Veilig Verkeer Nederland de Safe Lock.

En zo ook het nieuwe fiets slot als oplossing aandragen. De Safe Lock is een fiets slot dat verbonden is aan je mobiele telefoon door bluetooth. Het slot gaat open op het moment dat jij je telefoon uitzet. Daarmee blokkeert het alle mobiele mogelijkheden. Zo kun je Spotify alleen gebruiken met nummers die van tevoren gedownload zijn, of Google Maps met recent gedownloade kaarten.

De ontwikkeling van het slot wordt ondersteund met de campagne ‘On Bike No Phone’. Daarmee wil het jongeren bewust maken van de gevaren. De Safe lock wordt komende zomer nog geoptimaliseerd en bij succes komt het in de KPN XL winkels te leggen, voor € 99,-.

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Dimitri

Dimitri is mede-oprichters van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @D13M

You may also like...