Creatieve campagnes die slim gebruik maken van mobile first video

We zijn mobieler dan ooit. We kijken massaal mobile video op Snapchat, Facebook en Youtube en kantelen onze telefoon nog zelden. Jeep nam vorige jaar met zijn Super Bowl ad ‘Portraits’ op tv zelfs afscheid van het 16×9 formaat zodat het er mobiel beter uit zag.

Na de Jeep-video vind je aantal creatieve voorbeelden die laten zien dat er veel meer mogelijk is dan alleen maar sleutelen aan het formaat. Oh en als je deze post nog niet mobiel leest, switch nu naar je mobiel want dan zijn de voorbeelden veel toffer.

https://www.youtube.com/watch?v=wKn5K5V7tRo

Verras vertical

Onlangs lanceerde Ford voor haar ‘Blind Spot Information System’ in de nieuwe ‘Egde’ een vertical ad op Facebook De ad maakt slim gebruik van de ruimte die je hebt als je 16×9 op een verticaal scherm toont. De dode hoek werd zo letterlijk zichtbaar in video en versterkte de campagneboodschap.

Kantel de boodschap

De creditcardmaatschappij Rushcard bedacht een campagnewebsite die andere content toont als men zijn mobiel kantelt. De campagne is bedoeld om meer bewustzijn te creëren rondom stereotypering en racial profiling. In een vertical video vertelt iemand een verhaal en als je de telefoon kantelt gaat hetzelfde verhaal verder, maar is de persoon bijvoorbeeld een agent. Bekijk de website mobiel en ‘change perspective’.

Word de smartphone

Het scherm van een laptop is sec een scherm, terwijl met het mobiele scherm ook geïnteracteerd wordt. Hierdoor kan een fullscreen video echt onderdeel van het device lijken. Een Japanse girl band past dit slim toe in hun videoclip. Al jouw apps lijken zo onderdeel te worden van de clip.

JWT ontwikkelde voor ING met hetzelfde construct een video die 1 op 1 aansluit bij hun claim “de mobielste bank van Nederland”. De video laat zien hoe mobiel wij Nederlanders zijn en welke innovatieve producten en diensten ING daarvoor aanbiedt.

Uit 100 interviews van de BBC met vluchtelingen die vanuit Syrië naar Europa zijn gekomen, bleek dat de mobiele telefoon en social media echt lifesavers zijn. Naast praktische zaken zoals de route brengt het ze tijdens de levensgevaarlijke tocht ook in contact met familie en andere vluchtelingen. Onderstaande mobiele video van de BBC laat je dit verhaal echt ervaren door van jouw mobiel een refugee phone te maken.

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Bas Gezelle

Creatief @ Kaliber. Toegewijd aan interactiviteit.

You may also like...