Campagnes van Nederlandse bureaus waar technologie “zieke” kindjes helpt.

cliniclownsAls kinderen ziek zijn of een stoornis of handicap hebben dan kunnen ze wel een steuntje in de rug gebruiken. Voor verschillende opdrachtgevers ontwikkelden een aantal bureaus campagnes waarin technologie kinderen helpt bij het stotteren, opvrolijkt of zorgt dat ze toch naar school kunnen.

Get the Flow app helpt kinderen bij stotteren

5% van de Nederlandse kinderen stottert en daarom heeft Tribal DDB samen met Vodafone onlangs de mobiele app Get the Flow (Android) gelanceerd. Een app die stotterende kinderen door te rappen spraakoefeningen laat doen. Je hebt een aantal opwarmoefeningen met Ali-B en Sanne Hans en vervolgens kan je zelf of samen in een duo-rap op tracks van Broederliefde en Rotterdam Airlines rappen. De app is onderdeel van Powerfull Connections, een platform van Vodafone waarin ze willen laten zien hoe mobiele technologie een positieve bijdrage kan leveren aan de maatschappij.

CliniClowns app vrolijkt zieke kinderen op

CliniClowns zorgen dat zieke en gehandicapte kinderen weer even kind kunnen zijn. Zij kunnen uiteraard niet in elk ziekenhuis of thuis aanwezig zijn en daarom heeft Greenberry in opdracht van CliniClown Nederland  de CliniClowns App ontwikkeld. In de app kunnen kinderen live-optredens aanklikken en via de webcam live-contact hebben met een CliniClown. Alleen of met samen andere kinderen. In de app is ook nog andere content te bekijken en kunnen kinderen elkaar berichtjes sturen. De CliniClowns app is te downloaden voor iPhone en Android. De CliniClowns app heeft onlangs een zilveren SpinAward gewonnen in de categorie Mobile.

KlasseContact zorgt dat zieke kinderen toch op school zijn

Langdurig zieke kinderen missen niet alleen belangrijke lessen op school, maar missen vaak vooral ook het sociale contact met hun klasgenootjes. KPN is daarom 8 jaar geleden KlasseContact gestart en N=5 heeft daarvoor de campagne ontwikkeld. Er wordt gebruik gemaakt een computer met video scherm en camera die in de klas van het kind staat. Het kind kan dan vanuit huis via een webcam en headset aanwezig zijn in de klas en contact hebben met klasgenoten.

Stuk voor stuk mooie campagnes die laten zien hoe technologie een positieve impact kan hebben. Dit artikel verscheen eerder op kinsy, een blog waar je nieuwe gadgets, technologie en innovatie voor ouders en kids ontdekt.

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Bas Gezelle

Creatief @ Kaliber. Toegewijd aan interactiviteit.

You may also like...