Jonge creatieven beginnen bureau voor startups

Ze zijn nog maar net afgestudeerd en nu al vol aan de bak met hun eigen bureau. Diederik Hoffland en Jaël Gradenwitz ontvingen afgelopen week hun diploma voor de studie Advertising aan de Willem de Kooning Academie. En begonnen gelijk een reclamebureau voor startups, gerund door jong creatieven.

“Om ons heen hoorde wij zoveel positieve reacties op XYZ, dat wij besloten om hier na onze studie mee door te gaan” aldus Jaël. “Als jong creatief leer je op de academie wat je waarde is binnen een traditioneel reclamebureau, maar wat is je waarde daarbuiten?” vervolgt Diederik.

Om daar achter te komen zochten deze twee enthousiaste jonge creatieven een nieuwe markt welke zij konden betreden met hun creativiteit. “En dat is de startup wereld. Een startup heeft als geen ander behoefte aan creativiteit, alleen hebben ze weinig tijd en nog minder te besteden. En juist dáár kunnen jong creatieven op inspelen, want ze zijn snel, goedkoop en ze delen dezelfde drive als startups. Zowel jong creatieven als startups zitten vol met energie om zichzelf in de markt te positioneren.”

XYZ is naast een bureau voor startups, ook een agentschap voor jong creatieven. En dan niet alleen voor jonge reclame-creatieven, maar ook grafisch ontwerpers, fashion designers, filmmakers en zelfs DJ’s zijn aangesloten bij XYZ. Zo zijn ze in staat om naast het bedenken van toffe ideeën, deze ook uit te voeren.

Oscar Kneppers, oprichter van Rockstart, ziet wel heil in het plan van Diederik en Jaël: “When it comes to design, market and promote, startups truly need professional support in the way they work themselves: fast, lean, transparent and committed. That’s where’s a definite click with XYZ.”

Donderdag 26 t/m zondag 29 juni exposeren Diederik en Jaël hun eindexamenwerk in het Katshoek gebouw in Rotterdam, tijdens de eindexamenexpositie van de Willem de Kooning Academie. Startups of jong creatieven die zich willen aansluiten bij XYZ kunnen mailen naar hello@xyzstartupagency.com.

Meer informatie op http://www.xyzstartupagency.com of check http://youtu.be/mD-o6cPkMGI

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Michael

Michael is mede-oprichter van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @mkouwenhoven

You may also like...