Fitzroy start eigen Branded Video unit

Deze maand is Fitzroy haar eigen Branded Video unit gestart, onder leiding van Vincent Hagen. Hiermee komt zij tegemoet aan de wens van veel marketeers om video content en het dna van het merk op een lean & mean en vooral ook snelle manier met elkaar te verbinden.

Hagen: “Steeds meer merken zijn op zoek naar kwalitatieve video content. Iedereen kan een filmpje in elkaar zetten. Maar niet iedereen kan een merk vangen in een video. En het inschakelen van productiemaatschappijen past vaak niet in het budget. Met deze nieuwe unit binnen Fitzroy kunnen we voor onze opdrachtgevers zoals Doritos, Ben & Jerry’s en Bacardi snel en kwalitatief goede branded video’s maken.”

“Het gaat tegenwoordig niet meer om een enkele video die hopelijk viraal gaat. Steeds vaker maken wij collages van korte – soms maar 15 seconden – video’s die allemaal verband met elkaar hebben. Wij noemen dat ‘Mosaic Video’. De kijker hoeft niet alle video’s te zien om toch het hele verhaal te snappen. Een mooi voorbeeld van mosaic video’s zijn de verschillende films voor de laatste campagne van Doritos Straatrace (check https://www.youtube.com/user/doritosnederland/videos) die meer dan 3.5 miljoen keer bekeken zijn door een toch wel heel kritische doelgroep.”

Share and look smart:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0

Michael

Michael is mede-oprichter van Pop the Campaign en werkzaam als creative lead in Amsterdam. Twitter: @mkouwenhoven

You may also like...